Cosy Cooking

dec 12, 2015

Cosy Cooking

Reageren uitgeschakeld
Share

In ons vorige magazine stelden we u reeds voor aan Amylia van Cookameal. Amylia is een vrolijke foodblogster uit het Antwerpse. “De liefde van de man gaat door de maag”, en zo begon ook haar liefde voor koken. Ondertussen inspireert ze met haar website www.cookameal.be heel wat mensen om thuis zelf achter te kookpotten te kruipen en thuis lekkere, gezonde gerechten klaar te maken! We vroegen haar om enkele leuke receptjes voor de herfstdagen. Het is weekend, na een mooie herfstwandeling is het tijd om je favoriete ZORI-schoenen uit te trekken en binnen lekker op te warmen. Hoe kan dat beter dan met een tas warme witte chocolademelk en een stuk verrukkelijke Banoffee Pie? Geniet ervan!

 

recepten

De Banoffee Pie (6 tot 8 personen)
Een verrukkelijke taart met een zoute bodem, banaan, een laagje caramel, mascarponeroom en cacao.
• Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en breng het aan de kook
• Laat het water 3u zachtjes koken, vul het water tussendoor bij
• Verkruimel de koekjes
• Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekjeskruimels
• Verdeel dit mengsel over een springvorm van 20 cm en druk goed aan
• Laat de bodem hard worden in de koelkast
• Snij ondertussen de bananen in dunne plakjes en verdeel ze over de taartbodem
• Open (na 3u sudderen) voorzichtig het blik karamel
• Verdeel de karamel over de bananen
• Klop de room samen met de mascarpone stijf
• Verdeel over de karamel
• Laat de taart nu minstens 2u rusten in de koelkast
• Strooi net voor het serveren de cacao over de taarten en haal hem uit te vorm.

Tip: ga even met een mes langs de randen van je vorm, zo komt de taart makkelijker los

 

Warme witte chocolademelk (2 personen)
• Doe de melk in een kommetje en breng zachtjes aan de kook
• Haal de pan van het vuur en roer de stukjes chocolade erdoor tot ze volledig gesmolten zijn
• Voeg vanille en zout toe
• Serveer met snippers van pure chocolade

 

Dit artikel komt uit ons ZORI MAGAZINE, Herfst-Winter 2015-2016 (klik hier voor meer).


print

Comments are closed.