Foodies in Heels

mei 05, 2016

Foodies in Heels

Reageren uitgeschakeld
Share

Maud2

 

Foodblogster Maud maakt Crabcakes met een wasabi-dip!

Net zoals in onze vorige edities, geven we ook graag een lekker receptje mee en dit keer van foodblogster Maud.
Ze is Bourgondiër pur sang, zwak voor fashion, mama van drie heerlijke kids en compleet gek van eten. Ze kan er uren over praten. Net als over schoenen trouwens, vandaar de naam van haar blog: Foodies in Heels! De link met ZORI is er dus al! Maud maakt haar gerechten koolhydraatarm , biologisch en vooral VERS. Geen pakjes en zakjes. “Mijn nieuwe voedingspatroon
heeft ervoor gezorgd dat ik aardig wat kilo’s ben afgevallen en veel beter in mijn vel zit.”
Je kan haar blog bezoeken voor meer recepten: www.foodiesinheels.nl en je kan ze ook op Facebook en Instagram vinden. Hieronder een gerechtje dat ze speciaal voor onze lezers heeft uitgezocht.

Dit gerecht is absoluut een winnaar! Ik ben op zoek geweest naar een goed bindmiddel voor crab cakes. Normaal wordt dat gedaan met aardappel of zelfs aardappelzetmeel. Klinkt niet echt gezond of verantwoord toch? Nou daar heb ik een geweldige vervanger voor gevonden, vaak mijn redder in nood: quinoa en amandelmeel. Door deze ingrediënten blijft het mengsel plakken waardoor het niet uit elkaar valt en vult het ook goed. Je kunt deze koekjes geweldig goed eten als voorgerecht (dan zou ik er 1 nemen) of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij en dan zou ik er lekker 4 nemen :-)) Maak ze niet te groot want dan gaan ze door het gewicht alsnog uit elkaar vallen. Experimenteer er even mee. Ik vind ze overigens ook mooier als ze wat kleiner zijn. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat daarna afkoelen. Rasp de gember. Was en hak de bosui fijn. Hak de crab fijn. Doe dit allemaal in een kom, voeg de rest van de ingrediënten erbij en roer goed door. Je kunt dit mengsel ook goed van tevoren maken. Zet het dan afgedekt weg in de koelkast. Meng voor de korst wat quinoavlokken met kokosschaafsel verhouding 50-50. Maak de koekjes, druk ze goed samen en rol ze door het mengsel. Zet een koekenpan op het vuur met wat kokosolie en bak de koekjes op laag vuur voor een minuut of 10. Draai ze een paar keer om.

Maud1

Ingrediënten

Koekjes
* 2 eetlepels (japanse) mayonaise
* 2 eetlepels vissaus
* blokje gember
* 1 ei
* 2 stengels bosui
* 150 gram gekookte quinoa
* 200 gram crabstick (of verse crab, voor de luxe variant)
* sap van 1 limoen
* handje koriander
* 50 gram amandelmeel
* peper en zout
Korst:
* quinoavlokken
* kokosschaafsel
* kokosolie om in te bakken
Wasabidip:
* mayonaise
* wasabi
* limoensap 22

 

Dit artikel komt uit ons ZORI MAGAZINE, Lente-Zomer 2016 (klik hier voor het recentste magazine).


print

Comments are closed.