How to wear heels

dec 01, 2015

How to wear heels

Reageren uitgeschakeld
Share

blog-heels

We verwachten heel veel van onze schoenen. We vinden het niet meer voldoende dat ze goed gemaakt zijn en er elegant uitzien. We willen dat onze schoenen veelzijdig zijn. Dat ze voldoen aan zowel de eisen van een drukke dag op kantoor als een intiem diner ’s avonds.

Dat hoge hakken je een vrouwelijk silhouet geven en je benen verlengen, wisten we al langer. Als je de juiste hak kiest tenminste. De juiste hak is er eentje die bij je figuur past. We zetten de verschillende soorten hakken eens op een rij.

 

Miss-cruz-2

 

De blokhak: stijlvol en stevig voor werkuren op kantoor en hoog en elegant genoeg om extra glamour aan je outfit toe te voegen. En met de juiste styling verander je in een oogwenk van business in pleasure. Een vierkante stevige hak is geschikt voor vele figuurtypes. Zo is een vierkante hak comfortabel maar zorgt nog wel voor een mooie houding. Ze zijn ideaal voor vrouwen met stevige kuiten en enkels.

 

 

Zori-Magazine-52

De sleehak: geschikt voor de meeste lichaamstypes. Heb je smalle kuiten? Dan kies je beter voor een smalle sleehak. Vrouwen met bredere kuiten kiezen dan weer beter voor een bredere sleehak. Op die manier is je silhouet in balans en geeft de schoen genoeg steun.

 

 

©eyeshootphotographs-39

 

De stiletto of naaldhak: naaldhakken verlengen je benen optimaal en geven je een mooie houding. Vrouwen dragen heel graag hakken, omdat je de hoogte ingaat. Dit is voor kleinere vrouwen een voordeel. Doordat de achterkant van je voet omhooggaat, lijken de benen slanker. Je gaat ook automatisch eleganter lopen als je hakken draagt dan wanneer je op platte schoenen loopt. De perfecte pasvorm is cruciaal bij pumps met hoge haken. Hoe mooi de schoen ook is, koop geen te kleine of te grote high heels. Zorg er voor dat er nog een beetje ruimte is voor je voet, vaak zwelt je voet na het dragen nog wat op, maar let er tegelijk ook op dat je hiel er bij het lopen niet uitglijdt. Heb je vaker het porbleem dat je geen houvast hebt in je schoen? Probeer dan hielpatches aan de binnenkant. Wanneer je de perfect killerheel hebt gevonden begin je met inlopen. Draag je nieuwe hakken niet meteen de hele dag, maar loop ze eerst een paar uurtjes in. Anders is de kans op pijnlijke voeten zeer groot. Verander je woning in een catwalk en oefen op je nieuwe schoenen.

 

©eyeshootphotographs-30De plateauhak: is ideaal voor kleine vrouwen. Met een plateauhak win je al snel enkele centimeters zonder dat je ze voelt. Je silhouet is ultravrouwelijk en je benen lijken langer en slanker.
Ze zitten ook lekker, want ze dempen je stappen. Hierdoor krijg je minder snel een branderig gevoel onder de bal van je voet. En het geeft stabiliteit.

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel komt uit ons ZORI MAGAZINE, Herfst-Winter 2015-2016 (klik hier voor meer).


print

Comments are closed.